Iubita jurnalistului Roman Protasevici transmite familiei că nu cedează şi rezistă în închisoare: „Totul va avea un sfârşit”

  • Sofia Sapega a fost arestată în Belarus împreună cu iubitul ei, ziaristul Roman Protasevici, în urmă cu mai bine de două săptămâni.
  • Cuplul se întorcea în Lituania dintr-o vacanţă petrecută în Grecia.
  • Până acum nu este clar de ce este acuzată studenta în vârstă de 23 de ani.
650 afișări
Imaginea articolului Iubita jurnalistului Roman Protasevici transmite familiei că nu cedează şi rezistă în închisoare: „Totul va avea un sfârşit”
Sofia Sapega a transmis familiei sale prin intermediul unor scrisori că „nu cedează” şi „rezistă” în închisoare, fiind prima formă de comunicare directă de când a fost arestată în Belarus împreună cu iubitul ei, ziaristul Roman Protasevici, în urmă cu mai bine de două săptămâni, relatează BBC.
 
Cuplul se întorcea în Lituania dintr-o vacanţă petrecută în Grecia, când avionul Ryanair a fost deturnat la Minsk, atrăgând condamnări internaţionale şi sancţiuni noi împotriva guvernului lui Alexander Lukaşenko.
 
În scrisorile marcate cu înscripţia „Închisoarea KGB” în partea de sus, şi oferite BBC de către mama acesteia, Sofia îşi asigură familia că „totul va avea un sfârşit, inclusiv această nenorocire.” Însă, nu este clar de ce este acuzată studenta în vârstă de 23 de ani.
 
În scrisori, acesta susţine că este „chinuită” şi se gândeşte la câte lucruri are de pierdut în această perioadă, inclusiv finalizarea masteratului.
 
„Ar fi trebuit să-mi susţin disertaţia astăzi şi seara să merg la un restaurant cu Roman să beau şampanie,” scrie ea într-una dintre scrisori. 
 
În schimb, ea a mărturisit că a băut ceai şi a mâncat un biscuite singură, în celula ei.
 
„Nu am vrut să scriu despre asta, dar nu am cu cine să împart lucrurile şi nu m-am putut opri. Iartă-mă."
 
Autorităţile din Belarus au făcut public îniante un videoclip cu Sofia, care arăta profund neliniştită şi se părea că vorbea fiind constrânsă.
 
Avocatul Sofiei nu este în măsură să dezvăluie informaţii despre caz nici măcar familiei sale, inclusiv dacă a fost acuzată în mod oficial de ceva, deoarece acesta a fost obligat să semneze un acord de confidenţialitate.
 
"Nu ştim nimic. Acesta este cel mai înspăimântător. În afară de aceste scrisori, trăim în totală ignoranţă despre ceea ce i se întâmplă. Este cu adevărat oribil," a spus Anna Dudich, mama Sofiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici