În ciuda gestionării controversate a pandemiei ce a dus Brazilia la peste un milion de cazuri, Jair Bolsonaro creşte în sondaje

  • Trei sondaje publicate săptămâna aceasta arată o creştere în preferinţele electorale pentru preşedintele Jair Bolsonaro, ceea ce îl face ca favorit să câştige un nou mandat în 2022.
  • Rezultatele bune în sondaje vin în ciuda gestionării sale controversate a crizei provocate de coronavirus în Brazilia.
330 afișări
Imaginea articolului În ciuda gestionării controversate a pandemiei ce a dus Brazilia la peste un milion de cazuri, Jair Bolsonaro creşte în sondaje

Profimedia

Liderul de extremă dreaptă, care este el însuşi infectat în prezent cu virusul, a subestimat pandemia chiar şi atunci când acesta a explodat în Brazilia, ţara cu cele mai multe infecţii şi decese COVID-19 din lume, cu excepţia Statelor Unite, relatează France 24.

Însă sondajele din această săptămână sugerează că Bolsonaro supranumit „Tropicalul Trump” traversează relativ bine criza din punct de vedere electoral.

Cel mai recent, publicat vineri de revista de ştiri Veja, îl pune pe liderul de extremă dreaptă pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 27,5 până la 30,7 la sută din voturi, în funcţie de adversarii săi.

Bolsonaro ar câştiga cu uşurinţă runda a doua împotriva oricărui adversar, chiar şi în faţa fost ministru al justiţiei, Sergio Moro sau fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Între timp, un sondaj publicat joi de site-ul de ştiri Poder360 a estimat aprobarea lui Bolsonaro la 43%, faţă de 40% în urmă cu două săptămâni.

Dezaprobare faţă de politica sa a scăzut cu un punct, la 46%, a constatat sondajul.

Poder360 a declarat că ratingul de aprobare al preşedintelui a fost de 52 la sută în rândul beneficiarilor de ajutoare lunare de urgenţă ale guvernului de 600 de real (115 dolari), care vizează să ajute brazilienii săraci care suferă de impactul economic al măsurilor luate pentru a combate coronavirus.

Bolsonaro este un critic feroce al acestor măsuri, susţinând că durerea economică este mai rea decât virusul în sine.

Brazilia a înregistrat aproape 2,3 milioane de cazuri de coronavirus nou şi peste 84.000 de decese, iar numărul continuă să crească rapid.

Un alt sondaj, publicat luni de firma de brokeraj XP Investimentos, a calificat aprobarea lui Bolsonaro la 30%, în creştere faţă de 25% în mai. Dezaprobare fiind la 45%, în scădere faţă de 50% în mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici