Janos Lazar: Ungaria este pregătită să îşi majoreze contribuţia la bugetul Uniunii Europene

Ungaria este pregătită să îşi majoreze contribuţia la bugetul Uniunii Europene cu până la 1,2% din PIB, ajutând la depăşirea oricărei consecinţă economică a Brexit-ului, a declarat, luni, la Bruxelles, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, relatează agenţia MTI.

341 afișări
Imaginea articolului Janos Lazar: Ungaria este pregătită să îşi majoreze contribuţia la bugetul Uniunii Europene

Janos Lazar: Ungaria este pregătită să îşi majoreze contribuţia la bugetul Uniunii Europene

"Suntem convinşi că nu putem avea mai multă Europa cu mai puţini bani", a afirmat Lazar.

Oficialul ungar a declarat că se aşteaptă de la Comisia Europeană să întocmească un proiect de buget "ofensiv, îndrăzneţ şi proactiv" pentru perioada de finanţare 2020-2027, argumentând că bugetul actual este alcătuit ca un răspuns la o criză.

Janos Lazar a mai declarat că UE are nevoie să îşi imbunătăţească securitatea şi competitivitatea pentru a fi o entitate mai puternică, iar bugetul trebuie să fie mult mai simplu şi mai transparent.

Acesta a adăugat că şi statele care contribuie mai mult la bugetul Blocului comunitar au beneficiat de fonduri de coeziune deoarece s-au dovedit a fi investiţii profitabile, menţionând că Guvernul actual îşi doreşte ca Ungaria să devină un contribuabil net, cât mai repede posibil.

Tot luni, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că următorul buget pe termen lung al Uniunii Europene trebuie să fie mai mare decât cel actual, din cauza pierderii unuia dintre cei mai importanţi contribuabili ai UE, Marea Britanie.

La 15 decembrie, liderii UE au acordat mandatul pentru următoarea fază a negocierilor privind Brexit, cu scopul de a pregăti discuţiile privind relaţiile viitoare, din punct de vedere comercial şi al securităţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici