Surse Reuters: Administraţia Donald Trump vrea ca diplomaţii să intensifice eforturile pentru vânzarea de armament

Administraţia Donald Trump elaborează un plan prin care ataşaţii militari şi diplomaţii americani din străinătate vor trebui să intensifice acţiunile pentru vânzarea de armament, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Reuters.

1868 afișări
Imaginea articolului Surse Reuters: Administraţia Donald Trump vrea ca diplomaţii să intensifice eforturile pentru vânzarea de armament

Surse: Administraţia Trump vrea ca diplomaţii să intensifice eforturile pentru vânzarea de armament

Preşedintele Donald Trump urmează să anunţe în februarie un plan destinat "întregii Administraţii de la Washington" prin care vor fi flexibilizate reglementările privind exporturile de echipamente militare americane, de la avioane de vânătoare, la drone, nave şi sisteme de artilerie, au declarat oficiali americani.

Donald Trump vrea să respecte astfel promisiunile făcute în campania electorală de a crea locuri de muncă şi de a reduce deficitul comercial.

Donald Trump vrea ca reţeaua de diplomaţi şi ataşaţi militari americani să intensifice eforturile pentru semnarea unor contracte privind vânzarea de armament, au declarat, sub protecţia anonimatului, oficiali de rang înalt de la Washington. În acest sens, ar urma să fie modificat Regulamentul privind traficul internaţional de armament (ITAR).

Strategia prin care angajaţi ai Pentagonului şi ai Departamentului de Stat vor asuma roluri mai active în obţinerea unor contracte pentru vânzarea de armament va aduce profituri în principal pentru companiile Lockheed Martin şi Boeing.

"Vrem ca ataşaţii comerciali şi militari să vândă arme, să promoveze vânzările de armament", a afirmat un oficial de la Washington.

"Noua abordare le conferă partenerilor noştri o capacitate mai mare de a contribui la securitatea internaţională; de asemenea, industria apărării va obţine avantaje, iar cetăţenii americani vor primi locuri de muncă", a explicat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici