Prim-ministrul nipon Yoshihide Suga, răpus de Covid şi de Olimpiadă

  • Premierul japonez nu va candida pentru un nou mandat la conducerea partidului său.
  • Suga a devenit nepopular pentru cum a administrat pandemia şi cum s-a raportat la Jocurile Olimpice.
  • Partidul Liberal Democrat caută acum un nou lider, care ar urma să fie şi noul premier.
3982 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul nipon Yoshihide Suga, răpus de Covid şi de Olimpiadă

Japonia. Prim-ministrul Yoshihide Suga, răpus de Covid şi de Olimpiadă

Premierul japonez Yoshihide Suga a anunţat că nu doreşte să candideze din nou pentru poziţia de şef al partidului liberal-democratic, la alegerile de la sfârşitul lunii septembrie, anunţând astfel şi sfârşitul mandatului său interimar. Suga a condus Japonia în ultimul an, cu statut de provizorat, fiind numit după demisia lui Shinzo Abe.

Popularitatea lui Suga a fost în continua scădere. Ţara nu a ieşit încă din cel mai grav val de Covid-19 de la începutul pandemiei, cu un milion şi jumătate de cazuri şi cu un ritm lent de vaccinare.

Decizia de a nu renunţa la Jocurile Olimpice l-a tras, de asemenea, în jos printre niponi. Populaţia a fost nemulţumită de decizia de a permite desfăşurarea Jocurilor de la Tokyo, chiar dacă întrecerea s-a dovedit un succes organizatoric.

La sfârşitul şedinţei partidului, secretarul general a făcut anunţul renunţării lui Suga: „Sunt sincer surprins. Şi este un regret. A făcut tot posibilul. Partidul îşi va alege din nou liderul, pe 29 septembrie”.

Acelaşi lider va fi cel mai probabil şi noul prim-ministru japonez, deoarece Partidul Liberal Democrat are majoritate în Parlament.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici