Jocurile Olimpice de la Londra: Obama a trecut în revistă dispozitivele de securitate americane

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut oficialilor de rang înalt ai administraţiei sale să facă "tot posibilul" pentru a asigura securitatea cetăţenilor americani pe perioada Jocurilor Olimpice de la Londra, din această vară, potrivit unui anunţ de vineri al Casei Albe.

194 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra: Obama a trecut în revistă dispozitivele de securitate americane

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama i-a convocat joi seara pe aceşti oficiali, cu care a trecut în revistă dispozitivele de securitate americane prevăzute pentru Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi cele pentru sărbătoarea naţională americană, care va avea loc pe 4 iulie.

"Preşedintele ne-a cerut să facem tot posibilul pentru a asigura securitatea americanilor, şi de a colabora îndeaproape cu omologii britanici pe durata Jocurilor Olimpice", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului american de Securitate Naţională (NSC), Tommy Vietor.

Londra a pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, care vor avea loc între 27 iulie şi 12 august, cele mai ample dispozitive de securitate de după război.

Peste 40.000 de militari, poliţişti, agenţi de securitate privaţi şi voluntari, vor fi mobilizaţi pentru a proteja capitala britanică, cu sprijinul unei reţele ample de informaţii.

Washington a declarat în 2011 că are "încredere foarte mare" în dispozitivele pregătite de Londra, contrazicând unele articole apărute în presa britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici