Joe Biden va prezenta în Congres un plan istoric de 1.800 de miliarde de dolari cu măsuri sociale destinate familiilor

  • Joe Biden va prezenta, în primul discurs rostit în Congres în calitatea de preşedinte al SUA, un plan de 1.800 de miliarde de dolari destinat familiilor
  • Planul prevede măsuri sociale, investiţii şi credite fiscale destinate familiilor
  • Opoziţia republicană critică planul Administraţiei Joe Biden de majorare a taxelor pentru finanţarea proiectelor sociale şi de infrastructură
281 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va prezenta în Congres un plan istoric de 1.800 de miliarde de dolari cu măsuri sociale destinate familiilor

Joe Biden va prezenta în Congres un plan de 1.800 de miliarde de dolari cu măsuri sociale destinate familiilor/ Opoziţia republicană critică planul care va duce o creştere a taxelor

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va prezenta, în primul discurs rostit în Congres, un plan în valoare de 1.800 de miliarde de dolari care prevede măsuri sociale destinate familiilor, anunţă Casa Albă.

"Planul Familiilor Americane prevede alocarea a 1.800 de miliarde de dolari prin investiţii şi credite fiscale destinate familiilor şi copiilor în următorii zece ani. Planul constă în investiţii de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari şi reduceri fiscale de 800 de miliarde de dolari destinate familiilor americane şi angajaţilor", anunţă Preşedinţia SUA, într-un comunicat postat pe site-ul propriu înaintea primului discurs pe care Joseph Biden urmează să îl rostească în Congres în calitatea de preşedinte al SUA.

"În afară de Planul Familiilor Americane, preşedintele va propune o serie de măsuri pentru a asigura că cei mai bogaţi americani îşi achită contribuţiile fiscale, garantând, în acelaşi timp, că nicio persoană care are venituri sub 400.000 de dolari pe an nu va plăti impozite suplimentare. În combinaţie cu Planul Locurilor de Muncă, măsurile legislative vor putea fi finanţate în totalitate în 15 ani, iar deficitul bugetar se va reduce pe termen lung", subliniază Casa Albă.

"Planul Familiilor Americane" prevede finanţarea a cel puţin patru ani de învăţământ, oferirea de asistenţă directă copiilor şi familiilor, extinderea facilităţilor fiscale destinate familiilor cu copii şi angajaţilor, precum şi măsuri de reducere a inegalităţilor sociale.

Proiectul destinat familiilor, în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, se adaugă planului de stimulare economică de 1.900 de miliarde de dolari, intrat în vigoare în martie, şi iniţiativei privind investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă, în valoare de 2.300 de miliarde de dolari, care nu a fost aprobată încă de Congres.

Planurile generează opoziţie în Congres, în contextul în care sunt prevăzute majorări de taxe pentru finanţarea măsurilor de asistenţă şi a investiţiilor. Administraţia Joseph Biden propune majorarea impozitului pe venit de la 37 la 39,6% pentru persoanele care câştigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, Casa Albă a confirmat un plan de majorare a impozitului pe capital de la 20% la 39,6% pentru profiturile de peste un milion de dolari.

Opoziţia republicană critică planurile de majorare a impozitelor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici