Justin Trudeau: Canada va susţine în continuare drepturile omului

Canada va continua să susţină drepturile omului, a declarat premierul canadian Justin Trudeau, după ce ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a sugerat că Ottawa trebuie să îşi "corecteze greşeala", relatează site-ul cotidianului The Guardian.

269 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau: Canada va susţine în continuare drepturile omului

Justin Trudeau: Canada va susţine în continuare drepturile omului

În primul comentariu public al premierului canadian de la izbucnirea unei dispute între Canada şi Arabia Saudită, Trudeau a afirmat că aceasta reprezintă o "diferenţă diplomatică de opinie".

Trudeau a informat că ministrul canadian de Externe a discutat marţi cu omologul său saudit, însă nu a oferit mai multe detalii.

"Continuăm să păstrăm contactul politic şi diplomatic cu Guvernul Arabiei Saudite. Le respectăm importanţa pe plan internaţional şi recunoaştem că am progresat în mai multe probleme. Cu toate acestea vom continua să ne adresăm problemelor privind drepturile omului atât intern cât şi extern", a adăugat Trudeau.

Arabia Saudită a anunţat săptămâna aceasta că l-a expulzat pe ambasadorul Canadei la Riad, şi a suspendat toate legăturile comerciale cu Ottawa, după ce ministrul de Externe Chrystia Freeland s-a declarat "foarte alarmată" de arestarea de către autorităţile saudite a unei surori a activistului Raif Badawi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici