Justiţia europeană confirmă sancţiunile împotriva surorii lui Bashar al-Assad

Justiţia europeană a confirmat sancţiunile decise de Uniunea Europeană împotriva surorii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, apreciind că aceasta are legătură cu regimul de la Damasc, prin simpla relaţie familială.

187 afișări
Imaginea articolului Justiţia europeană confirmă sancţiunile împotriva surorii lui Bashar al-Assad

Justiţia europeană confirmă sancţiunile împotriva surorii lui Bashar al-Assad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bushra al-Assad este sora lui Bashar al-Assad şi văduva lui Asif Shawkat, fost adjunct al şefului de Stat Major al armatei siriene. Ea a fost introdusă pe lista persoanelor vizate de sancţiunile adoptate de UE împotriva oficialilor din Siria, sub forma interzicerii vizelor şi a blocării conturilor din străinătate. Astfel, conturile pe care Bushra le deţine în statele UE au fost blocate şi i s-a interzis intrarea sau trecerea pe teritoriul statelor membre.

În replică, Bushra al-Assad a cerut anularea acestei decizii.

"Faptul că Bushra al-Assad este sora preşedintelui sirian este suficient" pentru ca Uniunea Euroeană să "poată decide că are legături cu oficialii din Siria", a apreciat Curtea de Justiţie a UE. "Mai mult, existenţa în această ţară a tradiţiei privind administrarea familială a puterii este un fapt cunoscut de care Consiliul UE poate ţine cont", adaugă Curtea.

În plus, Curtea de Justiţie subliniază că, "dacă măsurile restrictive ar fi vizat doar oficiali aparţinând regimului sirian, obiectivele urmărite de Consiliu ar fi riscat să eşueze, ţinând cont de faptul că cei vizaţi ar fi putut să evite cu uşurinţă măsurile prin intermediul rudelor".

Curtea de Justiţie precizează, de asemenea, că, în sprijnul deciziei sale, Consiliul UE a "prezentat informaţii publicate pe site-urile Internet, care arată rolul politic deţinut de Bushra al-Assad, ceea ce confirmă că aceasta are legături cu regimul sirian".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici