Kadhafi şi-a făcut operaţii estetice pentru a întineri

Un chirurg estetician din Brazilia a dezvăluit că l-a operat pe liderul libian Muammar Kadhafi pentru a-l întineri, în urmă cu 16 ani, în buncărul său din Tripoli. Într-un interviu acordat săptămânalului brazilian Epoca, Liacyr Ribeiro, în vârstă de 70 de ani, care lucrează în două clinici din Rio de Janeiro, mărturiseşte că Muammar Kadhafi "a cerut o operaţie care să nu poată fi sesizată".

40 afișări
Imaginea articolului Kadhafi şi-a făcut operaţii estetice pentru a întineri

Kadhafi şi-a făcut operaţii estetice pentru a întineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voiam să las faţa lui Kadhafi netedă în 1995", afirmă chirurgul, care l-a operat şi pe premierul italian Silvio Berlusconi, potrivit blogurilor italieneşti.

Colonelul "a declarat că este la putere de mulţi ani şi că nu vrea ca tinerii să îl vadă ca pe un bătrân", a explicat Ribeiro.

"Deşi binecrescut şi inteligent, Kadhafi mi s-a părut introvertit, timid şi rece", a continuat chirurgul care, după ce a păstrat secretul cu privire la acest episod, a decis să îl dezvăluie "pentru a contribui la înţelegerea acestui personaj al istoriei în jurul căruia există multe speculaţii şi puţine informaţii".

Ribeiro a precizat că a fost contactat în 1994 de ministrul libian al Sănătăţii din perioada respectivă, Mohamed Zaid, în timp ce participa la un congres al chirurgilor plasticieni la Tripoli.

La sfârşitul conferinţei sale privind operaţiile mamare, specialitatea sa, Zaid i-a spus că voia să îi prezinte o persoană foarte dragă. Chirurgul a crezut că este vorba despre soţia acestuia, pentru a o opera.

"Îl veţi examina pe liderul nostru", i-a spus ministrul când au ajuns în buncărul colonelului Khadafi.

Ribeiro a revenit în 1995 pentru a-l opera pe liderul libian împreună cu colegul său Fabio Nacach, specialist în implant de păr.

Chirurgii au extras grăsime din abdomenul colonelului şi i-au injectat-o în ridurile de pe pomeţi. Aspectul pleoapelor a fost ameliorat şi o cicatrice pe partea dreaptă a frunţii a fost ştearsă.

Fostul preşedinte al Societăţii braziliene de chirurgie plastică şi fost elev al lui Ivo Pitanguy, considerat părintele chirurgiei plastice estetice, Ribeiro afirmă că nu i-a cerut bani lui Kadhafi, dar a primit de la acesta un plic plin cu dolari şi franci francezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici