Kenya închide frontierele călătorilor venind din Guineea, Liberia şi Sierra Leone

Kenya a anunţat sâmbătă că interzice intrarea pe teritoriul ţării, începând de miercuri, a călătorilor care vin din Guineea, Liberia şi Sierra Leone, principalele focare ale epidemiei de febră hemoragică provocată de virusul Ebola.

101 afișări
Imaginea articolului Kenya închide frontierele călătorilor venind din Guineea, Liberia şi Sierra Leone

Kenya închide frontierele călătorilor venind din Guineea, Liberia şi Sierra Leone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania naţională Kenya Airways a anunţat, imediat după aceea, că îşi suspendă zborurile către aceste ţări tot începând de miercuri.

"În interesul sănătăţii publice, Guvernul Kenyei a (...) hotărât să suspende temporar intrarea în Kenya pentru pasagerii care vin sau au trecut prin cele trei ţări africane afectate de Ebola, şi anume Sierra Leone, Guineea şi Liberia", a declarat ministrul kenyan al Sănătăţii, James Macharia.

Măsura va intra în vigoare începând de miercuri, ora locală 00.00 (miercuri, 00.00, ora României) şi va viza toate punctele de intrare în ţară, a precizat ministrul kenyan.

TITLURILE ZILEI

În schimb, personalul medical implicat în lupta împotriva epidemiei şi kenyenii care se întorc în ţară din Sierra Leone, Guineea şi Liberia nu vor fi afectaţi de această măsură, a continuat ministrul, însă vor face obiectul "unui control aprofundat (...) şi vor fi, în caz de necesitate, plasaţi în carantină".

Kenya Airways "va urma recomandările de suspendare a zborurilor comerciale către Liberia şi Sierra Leone. Decizia, efectivă de marţi, 19 august, la miezul nopţii, a fost luată în baza unei evaluări a riscului făcute de către Ministerul kenyan al Sănătăţii", a anunţat compania într-un comunicat.

Zborurile cu destinaţia Nigeria şi Ghana vor fi efectuate în continuare, adaugă Kenya Airways, care precizează, totuşi, că îşi rezervă dreptul de a anula zborurile către orice altă destinaţie, "dacă situaţia o va impune".

Un oficial din cadrul Ministerul kenyan al Sănătăţii, Nicholas Muraguri, a subliniat la rândul său că niciun caz de Ebola nu a fost pentru moment înregistrat în Kenya. Patru cazuri suspecte s-au dovedit a fi negative, a explicat el.

În cinci luni, epidemia de febră hemoragică Ebola, detectată în Africa de Vest şi cea mai gravă de la descoperirea bolii în 1976, a provocat moartea a 1.145 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici