GALERIE FOTO  Kim Jong-un are o asistentă misterioasă. Este întotdeauna ”înarmată” cu o geantă

De câteva luni, în spatele liderului Coreei de Nord a apărut o femeie misterioasă, despre care se spune că ar putea fi sora lui vitregă.

8147 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un are o asistentă misterioasă. Este întotdeauna ”înarmată” cu o geantă

Numărul figurilor feminine din cercul Mareşalului - un regim dominat de bărbaţi - este acum de 5.

Un nou asistent a apărut de câteva luni în umbra lui Kim Jong-un. Femeia, aparent cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, poartă de obicei o geantă neagră din care a fost văzută extragând documente utile pentru Respectatul Mareşal nord-coreean, în timpul spectacolelor sale publice.

În special, pe 28 februarie a scos şi i-a înmânat Liderului Suprem un dosar cu foile unui discurs rostit cadrelor Partidului Muncitoresc. Apariţiile s-au repetat, surprinse de observatorii internaţionali la TV Phenian, care nu au precizat niciodată cine este.

„Acea geantă conţine obiecte utile precum telefonul Mareşalului, ţigările pe care acesta continuă să le fumeze tot timpul deşi medicii i-au sfătuit împotriva lui, probabil medicamente”, spun experţii „NK News”.

Ar fi născută în 1974

Dar cine este această femeie? Potrivit unor surse din Seul, ar fi Kim Sol-song, sora vitregă a lui Kim Jong-un născută pe 30 decembrie 1974. „NK News” nu confirmă şi doar notează că această soră vitregă Kim a rămas activă în culise.

Nu există informaţii despre cealaltă soră vitregă, Kim Chun-song.

În această mulţime de Kim, se ştie că Kim Sol-song este fiica lui Kim Jong-il, al doilea lider al dinastiei, şi a lui Kim Young-sook, a doua dintre cele patru soţii ale sale.

Kim Jong-un s-a născut în 1984 din unirea dintre Kim Jong-il şi Ko Yong-hui, un dansator clasic născut în Japonia din părinţi coreeni care s-au întors la Phenian în anii 1960.

Există un dosar despre Kim Sol-song la Seul: trimisă la Paris sub nume fals

Absolventă în economie la Universitatea Kim Il Sung, care formează elita nord-coreeană, a fost trimisă să studieze la Paris, sub un nume fals, în 2005. Unii dezertori ajunşi în Coreea de Sud au relatat că, în anii 1990, femeia lucra direct pentru Kim Jong-il, în contact cu serviciile de securitate. S-a spus că şi-a urmat tatăl în timpul inspecţiilor la departamentele forţelor armate: cu acele ocazii, ar fi purtat uniforma unui locotenent-colonel al armatei.

Serviciile secrete sud-coreene consideră că sora vitregă a lui Kim a făcut o carieră în armată, conducând în cele din urmă un birou al Înaltului Comandament. Apoi ar fi repartizată la „Compartimentul de propagandă şi agitaţie”, care se ocupă de strategia de imagine. A fost responsabil şi de publicaţiile literare ale regimului, care sunt controlate de Departamentul de Propaganda.

Dezertorii spun că Kim Sol-song are 165 de centimetri înălţime, ceea ce este o statură remarcabilă pentru o femeie nord-coreeană. Dacă identificarea noului asistent personal al lui Kim este corectă, misterioasa soră vitregă revine pe scena cu o sarcină deţinută anterior de Kim Yo-jong, considerată super-consilierul lui Kim Jong-un.

Kim Yo-jong, născută în 1987 din aceeaşi mamă cu Mareşalul, este acum oficial în Comitetul Central al Partidului. Şi chiar şi în poşeta ei sunt „unelte” destinate folosirii fratelui ei, precum foarfece pentru tăierea panglicilor la ceremonii, stilouri pentru semnarea documentelor, chiar şi o scrumieră.

Are alături şi o fostă solistă

O altă femeie din „cercul magic” al Mareşalului este Hyon Song-wol, fostă solistă a trupei Moranbong, promovată în funcţia de director adjunct al Comitetului Central. Atât Kim Yo-jong, cât şi Hyon Song-wol continuă să fie observaţi în jurul lui Kim.

„Noua soră vitregă” ar fi într-un rol subordonat. Din când în când, în public apare graţioasa, eleganta şi tăcuta Ri Sol-ju, soţia lui Kim. În 2018, soţul ei-mareşal i-a acordat titlul de „Primă doamnă respectată”.

Pentru prima dată, Coreea de Nord are o femeie la cârma Ministerului de Externe: Choe Son-hui, 57 de ani, expert negociator în dosarul nuclear. Ele sunt femeile din jurul lui Kim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici