Lider al grupării teroriste Stat Islamic, ucis în urma unui operaţiuni antiteroriste în Afganistan

Saad Emarati, un lider important al grupării teroriste Stat Islamic, a fost ucis în urma unei operaţiuni antiteroriste în regiunea Nangarhar, au anunţat forţele de securitate afgane, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

2669 afișări
Imaginea articolului Lider al grupării teroriste Stat Islamic, ucis în urma unui operaţiuni antiteroriste în Afganistan

Lider al grupării teroriste Stat Islamic, ucis în urma unui operaţiuni antiteroriste în Afganistan

Saad Emarati, unul dintre fondatorii filialei din Afganistan şi Pakistan a grupării teroriste Stat Islamic (SI) şi care era responsabil pentru o serie de atacuri împotriva talibanilor şi guvernului afgan, a fost ucis în urma unei operaţiuni care a avut loc în districtul Kot, împreună cu aproximativ 120 de militanţi.

Cu doar câteva zile mai înainte, un atac cu bombă la Kabul, revendicat de SI, s-a soldat cu 80 de morţi.

Atentatul a avut loc sâmbătă, în Piaţa Deh Mazang din Kabul, unde mii de membri ai grupului etnic şiit hazara protestau faţă de construirea unei linii de înaltă tensiune.

Generalul afgan Basmullah Wazari a declarat că operaţiunea a beneficiat de sprijin aerian din partea forţelor internaţionale.

Analişti sunt de părere că uciderea lui Emarati reprezintă un mare pas înapoi în ceea ce priveşte capacitatea grupării Stat Islamic de a opera în zona de est a Afganistanului.

Emarati, un fost comandant al talibanilor afgani în provincia Logar, a fost marginalizat de conducerea talibană pentru "activităţi neautorizate." Ulterior, acesta a jurat credinţă liderului IS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Începând din ianuarie 2015, talibanii şi militanţii loiali reţelei Stat Islamic s-au confruntat frecvent în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici