Un lider operaţional al organizaţiei Hezbollah a fost ucis într-un raid aerian israelian, în Siria - surse

Un lider operaţional al mişcării fundamentaliste Hezbollah a fost ucis, joi, într-un raid aerian israelian efectuat în sudul Siriei, afirmă surse militare citate de presa siriană şi de cotidianbul israelian Haaretz.

1206 afișări
Imaginea articolului Un lider operaţional al organizaţiei Hezbollah a fost ucis într-un raid aerian israelian, în Siria - surse

Lider operaţional al organizaţiei Hezbollah, ucis într-un raid aerian israelian, în Siria - surse

Un lider operaţional al mişcării fundamentaliste Hezbollah a fost ucis, joi, într-un raid aerian israelian efectuat în sudul Siriei, afirmă surse militare citate de presa siriană şi de cotidianul israelian Haaretz.

O dronă militară israeliană a atacat joi un vehicul, în satul Hader, în apropiere de Quneitra, în zona Înălţimilor Golan aflată sub control sirian.

Televiziunea de stat siriană a transmis că "un civil" a fost ucis în atac, dar, conform unor surse militare, persoana ucisă este Imad Tawil, un lider al grupului islamist şiit Hezbollah, susţinut de Iran.

Israelul nu a făcut niciun comentariu pe tema atacului. Armata israeliană efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând obiective militare iraniene ori transporturi de armament destinate mişcării islamiste şiite Hezbollah.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a trimis trupe în Siria pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Regimul de la Damasc este susţinut militar şi polituic şi de Iran şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici