Lideri de afaceri: Costurile apartenenţei Marii Britanii la UE sunt mai mari decât beneficiile

Costurile apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, respectiv de respectare a reglementărilor pieţei unice, sunt mai mari decât beneficiile, consideră 46% dintre liderii de afaceri britanici participanţi la un sondaj de opinie realizat de YouGovPoll.

303 afișări
Imaginea articolului Lideri de afaceri: Costurile apartenenţei Marii Britanii la UE sunt mai mari decât beneficiile

Lideri de afaceri: Costurile apartenenţei Marii Britanii la UE sunt mai mari decât beneficiile (Imagine: Hepta)

Rezultatul sondajului publicat vineri dă un avantaj membrilor Partidului Conservator al premierului David Cameron care susţin retragerea Marii Britanii din UE, relatează Bloomberg.

Cameron va participa la alegerile naţionale din 2015 cu o platformă conservatoare care include organizarea unui referendum pe tema retragerii ţării din UE, deşi el susţine, personal, că este pentru apartenenţa Marii Britanii la Uniune.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-12 septembrie, în rândul a 1.024 de lideri de afaceri.

Cercetarea arată că oamenii de afaceri vor renegocierea a nouă reglementări europene, între care limitarea numărului de ore de muncă, fiscalitate, protecţia datelor, mediu, sănătate şi siguranţă.

Chiar şi aşa, 49% dintre repondenţi ar vota pentru rămânerea ţării în UE, iar 39% pentru ieşirea acesteia.

Liderii de afaceri consideră în proporţie de 37% că beneficiile aduse de apartenenţa la UE sunt mai mari decât costurile.

"Va fi pentru mulţi o surpriză că un sondaj naţional în rândul liderilor de afaceri arată că o majoritate clară sprijină modificarea Tratatului UE şi revenirea la o relaţie de tip comercial. Presiunea este pe guvern, să obţină un acord mai bun din partea Bruxelles-ului şi să faciliteze crearea de locuri de muncă în Marea Britanie, a declarat Matthew Elliott, director general al organizaţiei Business for Britain, care a comandat sondajul.

Cameron nu poate trece prin guvern o lege referitoare la referendum din cauza opoziţiei partenerilor de coaliţie liber-democraţi. În schimb, conservatorii au propus un proiect de lege care să garanteze organizarea referendumului până la sfârşitul anului 2017. Proiectul se află în prezent în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici