Liderul talibanilor afgani, mollahul Mansour, rănit grav într-un schimb de focuri între facţiuni rivale - surse

Liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mohammad Mansour, a fost rănit grav într-un schimb de focuri între facţiuni islamiste rivale, în Pakistan, anunţă surse insurgente citate de Reuters, în vreme ce mişcarea rebelă a negat informaţiile.

2320 afișări
Imaginea articolului Liderul talibanilor afgani, mollahul Mansour, rănit grav într-un schimb de focuri între facţiuni rivale - surse

Liderul talibanilor afgani, mollahul Mansour, rănit grav într-un schimb de focuri între facţiuni rivale - surse

Doi comandanţi talibani au declarat că Akhtar Mansour, contestat de facţiuni rivale, a fost rănit într-un schimb de focuri care a avut loc în casa unui alt lider insurgent, mollahul Abdullah Sarhadi, în Quetta, vestul Pakistanului.

"În cursul unei reuniuni, între liderii facţiunilor au apărut divergenţe grave şi au deschis focul unii spre ceilalţi", a declarat un comandant al talibanilor.

Cinci participanţi la reuniune au murit pe loc, iar alţi peste zece, inclusiv mollahul Mansour, au fost răniţi grav.

Liderul Mişcării talibanilor afgani este internat într-o clinică privată, având răni provocate de gloanţe trase de o mitralieră AK-47.

La nivel oficial, purtătorul de cuvânt al talibanilor afgani, Zabihullah Mujahid, a negat informaţiile, spunând că mollahul Mansour este în Afganistan. "Sunt zvonuri lipsite de fundament. Akthar Mohammad Mansour este bine, nu i s-a întâmplat nimic", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici