Lukaşenko exultă: Mulţumesc lui Dumnezeu că McDonald’s a părăsit Belarus

„Ştim şi noi să tăiem pâinea în două şi să punem o bucată de carne înăuntru”, a fost reacţia preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, la decizia McDonald’s de a părăsi ţara.

4594 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko exultă: Mulţumesc lui Dumnezeu că McDonald’s a părăsit Belarus

Lukaşenko exultă: Mulţumesc lui Dumnezeu că McDonald’s a părăsit Belarus

Într-o întâlnire cu lucrătorii din sectorul agroalimentar, şeful Belarusului a comentat: „ Slavă Domnului că pleacă!”. 

Restaurantele grupului american din Belarus vor continua să funcţioneze sub numele de Vkusno i Tocka ('Delicios. Punct'), lanţul rusesc care a înlocuit McDonald's în Rusia după începutul războiului din Ucraina.

Punctele de desfacere ale grupului erau conduse de franciza KSB Victory din 12 iunie - în urma ieşirii McDonald's de pe piaţă din cauza conflictului. Pe 11 noiembrie, s-a anunţat că, în curând, se schimba numele restaurantelor în limba rusă.

Războiul a lăsat milioane de oameni fără locuri de muncă

În Ucraina, cel puţin 5 milioane de ucraineni şi-au pierdut locul de muncă din cauza izbucnirii războiului, informează ministrul adjunct al Economiei, Tetyana Berezhna, potrivit Kyiv Independent, care a adăugat că luptele afectează zonele în care au lucrat anterior 10 milioane de oameni.

Aproximativ 7 milioane de oameni au fugit din ţară din cauza războiului, cu un impact „semnificativ” asupra ratei şomajului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici