Lula şi-a lansat oficial candidatura. Începe cursa prezidenţială în Brazilia pentru a-l da jos de la putere pe Bolsonaro

  • Luiz Inacio Lula da Silva a spus că vrea să „trimită fascismul înapoi în canalizarea istoriei” la un miting din Sao Paulo
  • Lula a fost cel de-al 35-lea preşedinte al Braziliei între 2003 şi 2010
  • Condamnat pentru corupţie în trecut, Curtea Supremă i-a anulat sentinţa pe motiv că nu are niciun temei legal
318 afișări
Imaginea articolului Lula şi-a lansat oficial candidatura. Începe cursa prezidenţială în Brazilia pentru a-l da jos de la putere pe Bolsonaro

Sursa foto: MediafaxFoto

Proaspăt achitat de condamnarea pentru fapte de corupţie de Curtea Supremă, Luiz Inacio Lula da Silva şi-a declarat în mod oficial candidatura pentru poziţia de preşedinte.

Lula a condus Brazilia printr-o perioadă de prosperitate economică în timpul primului său mandat, din 2003 până în 2010, atunci când aproximativ 30 de milioane de brazilieni au fost scoşi efectiv din sărăcie de politicile sale sociale eficiente. Când a terminat mandatul, era extrem de popular printre cetăţeni, cu un procent de 87% dintre alegători fiind de partea sa în acel moment.

Luiz Inacio Lula da Silva a promis că va rezolva problemele Braziliei şi a catalogat administraţia actualului preşedinte de extremă-dreapta, Jair Bolsonaro drept „iresponsabilă şi criminală”. Totodată, Bolsonaro este singurul vinovat moral, în opinia sa, pentru decăderea Braziliei.

"Trebuie să schimbăm Brazilia încă o dată... Trebuie să ne întoarcem într-un loc în care nimeni nu îndrăzneşte să sfideze din nou democraţia. Trebuie să trimitem fascismul înapoi în canalul istoriei, unde ar fi trebuit să fie tot timpul", a declarat Lula.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici