Macron intenţionează să aibă "contacte directe" cu Putin despre situaţia din Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri, că va avea "contacte directe" în următoarele zile cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pe tema războiului din Ucraina, în special asupra siguranţei centralelor nucleare.

628 afișări
Imaginea articolului Macron intenţionează să aibă "contacte directe" cu Putin despre situaţia din Ucraina

"Intenţionez să am contacte directe cu preşedintele rus în următoarele zile în primul rând pe subiectul instalaţiilor nucleare civile şi situaţiei Centralei Zaporojie", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Preşedintele Franţei a precizat că se va consulta în prealabil cu Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Compania ucraineană Energoatom a anunţat miercuri că trei centrale nucleare au fost deconectate de la reţeaua electrică în urma bombardamentelor masive efectuate de Rusia asupra infrastructurii energetice.

"Strategia Rusiei este să descurajeze oamenii pe teren. Parlamentarii noştri au şi ei un rol de jucat", a subliniat Emmanuel Macron, amintind că Franţa va găzdui în decembrie conferinţe pentru oferirea de asistenţă suplimentară Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut marţi primarilor din Franţa să ofere ajutoare ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze frigul din această iarnă ca "armă de distrugere în masă". "Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă", a declarat Zelenski în discursul rostit prin videoconferinţă la reuniunea Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici