Macron intenţionează să viziteze zone afectate de incendiile de vegetaţie din sud-vestul Franţei

Preşedintele Emmanuel Macron intenţionează să se deplaseze miercuri în zone din sud-vestul Franţei afectate de incendiile masive de vegetaţie, afirmă oficiali de la Paris citaţi de cotidianul Le Figaro.

163 afișări
Imaginea articolului Macron intenţionează să viziteze zone afectate de incendiile de vegetaţie din sud-vestul Franţei

Ca reacţie la o scrisoare trimisă de preşedinţii departamentelor franceze Gironde şi Landes, unde incendiile de vegetaţie au afectat aproximativ 20.000 de hectare de teren, preşedintele Emmanuel Macron a semnalat prin consilieri că se va deplasa miercuri în zonele calamitate.

Preşedintele Franţei vrea să demonstreze solidaritatea cu localnicii afectaţi de incendii şi să susţină echipajele de pompieri mobilizate pe teren.

"De mai mult de o săptămână, mobilizarea, solidaritatea, angajamentul tuturor forţelor vii ale naţiunii trimise pe teren pentru stingerea incendiilor sunt exemplare. Preşedintele a discutat din nou despre situaţie marţi dimineaţă, în prezenţa prim-ministrului, a ministrului de Interne, a ministrului Forţelor Armate şi a directorilor pentru Securitatea civilă şi Gestionarea crizelor", a comunicat Palatul Élysée.

După vizita în regiunile afectate de incendii, care nu era programată şi a fost decisă în regim de urgenţă, Emmanuel Macron va merge joi în departamentul Hautes-Pyrénées.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici