MAE a înfiinţează un centru de informare al României la Bălţi, în Republica Moldova

Un centru de informare al României va fi înfiinţat în oraşul Bălţi, din Republica Moldova, acesta având ca scop promovarea limbii române în regiune, prin sprijinirea unor programe de perfecţionare, ateliere în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei, dar şi sesiuni privind Uniunea Europeană.

417 afișări
Imaginea articolului MAE a înfiinţează un centru de informare al României la Bălţi, în Republica Moldova

MAE a înfiinţează un centru de informare al României la Bălţi, în Republica Moldova

"Centrul de Informare din Bălţi va contribui semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, fiind un vector important de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti. Principalele domenii de activitate ale Centrului vor fi axate pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de perfecţionare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti", informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

Dotarea acestuia va fi realizată din bugetul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, iar accesul va fi gratuit pentru toţi cei interesaţi de activităţile desfăşurate de viitorul Centru de Informare al României din Bălţi.

Centrul este înfiinţat în baza unui protocol semnat vineri între MAE şi Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi, la eveniment paricipând şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, aflat în perioada 12-14 mai 2016 în vizită de lucru în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, un centru similar funcţionează din iunie 2015 la Comrat – Republica Moldova. De asemenea, la 11 mai 2016, a fost semnat un protocol pentru deschiderea unui Centru de Informare al României la Ismail, în Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici