MAE condamnă atacul terorist din Arabia Saudită. Aurescu: "Cea mai profundă simpatie poporului saudit"

MAE condamnă atacul terorist comis joi la o moschee din oraşul Abha, din sud-vestul Arabiei Saudite, soldat cu morţi şi răniţi din rândul membrilor forţelor de securitate şi al civililor.

165 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă atacul terorist din Arabia Saudită. Aurescu: "Cea mai profundă simpatie poporului saudit"

MAE condamnă atacul terorist din Arabia Saudită. Aurescu: "Cea mai profundă simpatie poporului saudit" (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"MAE transmite condoleanţe şi întreaga sa compasiune familiilor victimelor", se arată în comunicatul transmis vineri de minister.

Totodată, MAE afirmă deplina sa susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Riad în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist.

"Condamn cu fermitate atacurile atroce de la moscheea din Abha, KSA. Cea mai profundă simpatie poporului saudit", a scris la rândul său ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe contul de Twitter al MAE.

Un grup afiliat reţelei teroriste sunnite Stat Islamic a revendicat atentatul sinucigaş comis joi la o moschee din Arabia Saudită, soldat cu 15 morţi, informează cotidianul The New York Times.

Atentatul a fost revendicat de grupul terorist Provincia Hijaz, afiliat reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

"Un mujahedin a atacat un monument apostat", a comunicat gruparea fundamentalistă sunnită pe propriul cont de Twitter.

Cel puţin 15 persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite în atacul terorist care a vizat joi o moschee şiită din Arabia Saudită.

Atentatul a avut loc la o moschee frecventată de membri ai serviciilor de securitate, în oraşul Abha, în apropierea frontierei cu Yemenul.

Un atac similar comis la o moschee şiită în luna mai a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Arabia Saudită coordonează o campanie aeriană internaţională împotriva rebelilor huthi din Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici