Mai multe persoane au murit în Yemen şi Arabia Saudită în urma unor atacuri între cele două ţări

  • Două persoane au murit în oraşul saudit Jizan, iar trei au murit într-un raid aerian al coaliţiei în Ajama, Yemen.
  • Proiectilul lansat din Yemen către Arabia Saudită este primul după câteva luni.
  • Conflictul a început în 2014.
1104 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane au murit în Yemen şi Arabia Saudită în urma unor atacuri între cele două ţări

Trei persoane au fost ucise în Yemen într-un raid al coaliţiei conduse de Riad, în timp ce două persoane au murit în Arabia Saudită într-un atac cu proiectile bănuiţi fiind rebelii Houthi din Yemen. Din 2014, Yemenul se află în război civil, pe de o parte fiind rebelii Houthi susţinuţi de Iran care luptă împotriva guvenului recunoscut internaţional, care este sprijinit de coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, potrivit Al Jazeera.

Apărarea civilă din Arabia Saudită a declarat sâmbătă că două persoane, un saudit şi un yemenit, au murit şi alte şapte persoane au fost rănite într-un atac cu proiectile asupra oraşului Jazan, aflat în sudul regatului, la graniţa cu Yemenul. “Un proiectil militar a căzut într-un magazin comercial de pe strada principală, soldându-se cu doi morţi” se arată într-un comunicat oficial.

În Yemen, medicii au declarat că trei persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite în raidurile aeriene ale coaliţiei asupra oraşului Ajama, un oraş la nord-vest de capitala controlată de rebeli, Sanaa. “Trei civili, inclusiv un copil şi o femeie, au murit, iar alţi şase au fost răniţi” au declarat medicii.

Atacul marchează o escaladare a războiului civil de lungă durată din Yemen. Raidurile aeriene ale coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită au vizat Sanaa vineri, lovind o tabără militară din apropierea centrului oraşului, a informat presa saudită. Presa Houthi a spus că atacurile au lovit un cartier populat, distrugând case.

Conflictul militar a izbucnit în 2014.

Războiul a început în 2014, când rebelii Houthi au ocupat capitala Sanaa şi o mare parte din nordul ţării. Câteva luni mai târziu, coaliţia condusă de Arabia Saudită, susţinută de SUA, a intervenit pentru a-i răsturna pe rebeli şi a restabili guvernul recunoscut internaţional.

Războiul a ajuns într-un impas şi a dat naştere unui mare dezastru umanitar. Pe tot parcursul conflictului, rebelii Houthi au organizat mai mult atacuri cu drone şi au tras rachete spre aeroporturi, instalaţii petroliere şi baze militare din Arabia Saudită.

În Yemen, raidurile coaliţiei au atras critici internaţionale pentru că au lovit ţinte non-militare, cum ar fi spitalele din cea mai săracă naţiune a lumii arabe. Războiul civil din Yemen a ucis aproximativ 130.000 de oameni, inlcusiv mii de civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici