Majoritatea cetăţenilor UE nu sunt mulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă Blocul comunitar

Majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene nu sunt mulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă Blocul comunitar, însă aproximativ 70% dintre respondenţi declară că sunt proeuropeni, potrivit unui studiu publicat miercuri, citat de Politico.eu.

328 afișări
Imaginea articolului Majoritatea cetăţenilor UE nu sunt mulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă Blocul comunitar

Potrivit studiului, ce a fost realizat de fundaţia germană Bertelsmann, 66% dintre cetăţeni sunt nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă UE, în timp ce doar 34% cred că Blocul comunitar se îndreaptă într-o direcţie bună.

În pofida ratei mari a nemulţumirilor, 70% dintre cei intervievaţi au răspuns că ar alege ca ţarile lor să rămână în UE, în cazul în care s-ar desfăşura un referendum pe această temă. Cea mai mare rată a celor care s-au declarat în favoarea UE s-a înregistrat în Spania, 81% dintre spanioli fiind susţinând aderenţa la UE. Pe locul secund se clasează Polonia, 79% dintre respondenţi fiind proeuropeni. Italia se clasează pe ultimul loc, însă chiar şi aici euroentuziaştii sunt majoritari.

În general, sentimentele proeuropene au crescut mai ales după votul din Marea Britanie pe tema Brexit şi după ce Donald Trump a ajuns preşedintele Statelor Unite.

Studiul a fost realizat în luna iulie pe un eşantion de 10.755 de persoane din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici