MAREA BRITANIE DIVIZATĂ. Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, presiuni pentru independenţă: Viitorul Scoţiei este în interiorul UE

Scoţia îşi vede viitorul în interiorul Uniunii Europene în pofida votului britanicilor de a părăsi Blocul comunitar, a anunţat premierul Nicola Sturgeon, sugerând posibilitatea unui nou vot pentru independenţă şi posibila disoluţie a Marii Britanii, potrivit Reuters online.

4929 afișări
Imaginea articolului MAREA BRITANIE DIVIZATĂ. Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, presiuni pentru independenţă: Viitorul Scoţiei este în interiorul UE

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, presiuni pentru independenţă: Viitorul Scoţiei este în interiorul UE(Imagine Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)

Scoţia a votat cu o marjă de 62 la sută să rămână în UE la referendumul de joi.

"Scoţia a prezentat un vot puternic, fără echivoc de a rămâne în UE şi salut susţinerea statutului nostru european", a spus Sturgeon.

Fostul premier Alex Salmond a spus în mod explicit că Scoţia ar putea acum face presiuni pentru un al doilea referendum privind independenţa.

Unul dintre motivele-cheie pentru care scoţienii au respins ideea de independenţă într-un referendum care a avut loc acum aproximativ trei ani este că independenţa ar fi însemnat, de asemenea, părăsirea UE, comentează Reuters.

62% dintre scoţieni au votat pentru rămânerea în UE, iar 38% împotrivă la referendumul de joi din Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici