Mario Monti, huiduit în Senatul italian

Premierul Italiei, tehnocratul Mario Monti, a fost huiduit de parlamentari ai Ligii Nordului în timp ce rostea un discurs în Senat pentru a prezenta concluziile Consiliului European.

189 afișări
Imaginea articolului Mario Monti, huiduit în Senatul italian

Mario Monti (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În timp ce primul-ministru explica măsurile luate de Guvernul italian pentru combaterea crizei economice, mai mulţi senatori din cadrul formaţiunii extremiste şi populiste Liga Nordului au început să fluiere şi să huiduie, iar Monti a fost nevoit să îşi întrerupă discursul, informează Corriere della Sera, în ediţia electronică.

Preşedintele Senatului, Renato Schifani, a intervenit şi a ameninţat că va suspenda şedinţa. "Iar suspendarea şedinţei în timp ce vorbeşte primul-ministru nu ar fi un semnal de bun augur", a spus Schifani.

După această intervenţie, huiduielile au încetat, dar senatorii Ligii Nordului au afişat pancarte pe care scria "Micşoraţi impozitele" şi "Acesta nu este un plan de relansare, ci un jaf".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici