Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta SCUZE Turciei

Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta scuze din partea Guvernului pentru expulzarea unui ministru turc, exprimându-şi totuşi dorinţa pentru o atenuare a crizei diplomatice dintre Haga şi Ankara, informează Le Figaro.

702 afișări
Imaginea articolului Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta SCUZE Turciei

Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta SCUZE Turciei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

”A venit timpul întrebării ce fel de scuze trebuie făcute, nu trebuie cerute scuze pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat premierul olandez.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a ameninţat cu sancţiuni împotriva Guvernului său.

El a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat sâmbătă să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania. Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici