Mateusz Morawiecki: Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din Statele Unite

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA, a anunţat, marţi, Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, adăugând că alte sisteme de acest tip vor fi livrate în 2024, relatează site-ul postului Radio Poland.

405 afișări
Imaginea articolului Mateusz Morawiecki: Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din Statele Unite

Morawiecki: Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din Statele Unite

”Primele sisteme Patriot vor ajunge în Polonia în 2022, iar următoarele în 2024”, a declarat Morawiecki.

Şeful Guvernului de la Varşovia a precizat că sistemele Patriot vor asigura securitatea spaţiului aerian al Poloniei într-o manieră ”fără precedent”.

”Este o dovadă a strânsei noastre solidarităţi cu SUA şi a încrederii pe care o au SUA în Polonia, precum şi o confirmare că Polonia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite”, a adăugat premierul polonez.

Moraviecki a mai spus că acordul privind achiziţionarea de sisteme Patriot, care urmează să fie semnat oficial miercuri, a fost foarte negociat foarte bine.

Săptămâna trecută, Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, a anunţat că Polonia şi SUA au semnat un acord referitor la investiţiile compensatorii din cadrul contractului de achiziţionare de către Varşovia a unor sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, ultima etapă înainte de încheierea propriu-zisă a contractului, prevăzută pentru miercuri, 28 martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici