Matteo Renzi: Uniunea Europeană nu are niciun viitor fără Marea Britanie

Uniunea Europeană nu va avea viitor dacă Marea Britanie va opta pentru ieşirea din Blocul comunitar, avertizează premierul Italiei, Matteo Renzi, citat de TGcom24.it.

596 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi: Uniunea Europeană nu are niciun viitor fără Marea Britanie

Matteo Renzi: Uniunea Europeană nu are niciun viitor fără Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că nu poate exista un viitor pentru Uniunea Europeană fără Marea Britanie ca partener fundamental", a declarat Matteo Renzi după întrevederea pe care a avut-o cu premierul britanic David Cameron.

"Am discutat despre perspectivele pe care Europa le va avea în următoarele luni. Discuţia pe tema referendumului pe care îl va organiza Marea Britanie este foarte importantă şi pentru noi", a subliniat Renzi.

"Există multe puncte de colaborare cu Marea Britanie şi cu Guvernul premierului David Cameron", a subliniat Renzi.

Marea Britanie va organiza înainte de sfârşitul anului 2017 un referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici