Medvedev vrea o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii

Rusia poate avea un centru ştiinţific performant, asemănător celebrului Silicon Valley din SUA, iar până în 2015 trebuie să creeze o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii, a afirmat preşedintele Dmitri Medvedev, în mesajul adresat Adunării Federale ruse, relatează RIA Novosti, în pagina online.

30 afișări
Imaginea articolului Medvedev vrea o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii

Medvedev vrea o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să analizăm cu minuţiozitate propunerile privind crearea în Rusia a unui mare centru de experimente şi cercetări", a spus preşedintele, explicând că este vorba despre un centru modern, similar celui de la Silicon Valley şi altor centre din străinătate.

Silicon Valley este polul industriilor de vârf situat în sudul Golfului San Francisco, în California, Statele Unite. Prin metonimie, expresia denumeşte adesea industria tehnologiilor de vârf în general.

În acelaşi mesaj, Dmitri Medvedev a afirmat că, până în 2015, Rusia trebuie să plaseze pe orbită o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii.

"Apelând la progresele tehnologice şi construind aparate spaţiale de nouă generaţie, trebuie, până în 2015, să atingem nivelul mondial în materie de putere şi longevitate a sateliţilor ruseşti de telecomunicaţii", a afirmat el.

Potrivit lui Medvedev, va fi acordată prioritate utilizării tehnologiilor spaţiale şi sistemului rusesc de navigare prin satelit Glonass. Acesta va permite cetăţenilor ruşi să folosească sisteme de navigaţie moderne în automobile, va creşte siguranţa transporturilor şi va îmbunătăţi coordonarea la nivelul serviciilor responsabile cu prevenirea accidentelor şi situaţiilor de urgenţă, a conchis şeful statului rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici