Membrii CDU aprobă acordul de coaliţie cu social-democraţii germani

Membrii Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU) au aprobat, luni, acordul de a forma o coaliţie guvernamentală cu Partidul Social-Democrat (SPD), iar Angela Merkel este cu un pas mai aproape de al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

247 afișări
Imaginea articolului Membrii CDU aprobă acordul de coaliţie cu social-democraţii germani

Membrii CDU aprobă acordul de coaliţie cu social-democraţii germani

În congresul CDU desfăşurat luni la Berlin, 975 de delegaţi au votat în favoarea coaliţiei cu SPD, în timp ce doar 27 s-au opus intrării la guvernare alături de social-democraţi.

La data de 4 martie, peste 460.000 de membri ai SPD vor decide dacă formaţiunea lor va intra la guvernare alături de blocul CDU/CSU.

”Sper ca membrii SPD să înţeleagă responsabilitatea de a da Germaniei un Guvern bun. Împreună, putem obţine foarte multe pentru Germania şi pentru cetăţenii ei”, a declarat Merkel pentru postul RTL.

De asemenea, în cadrul congresului CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasă în funcţia de secretar-general al formaţiunii conservatoare.

”În perioade de incertitudine, nu mai este suficient să arăţi spre alţii şi să spui că el sau ea ar trebui să-şi asume responsabilitatea. Iată de ce preiau acum responsabilitatea şi mă pun în serviciul partidului”, a afirmat Kramp-Karrenbauer.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici