Michelle Obama, în vizită privată de cinci zile în sudul Spaniei. Vezi aici hotelul în care va sta! FOTO

Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, a început, miercuri, o vizită privată de cinci zile în sudul Spaniei, împreună cu una dintre fiicele sale, Sasha, şi mai mulţi prieteni.

116 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama, în vizită privată de cinci zile în sudul Spaniei. Vezi aici hotelul în care va sta! FOTO

Michelle Obama, în vizită privată de cinci zile în sudul Spaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american, Barack Obama, care împlineşte miercuri 49 de ani, a rămas singur în Statele Unite, cealaltă fiică a cuplului prezidenţial, Malia, în vârstă de 12 ani, aflându-se într-o tabără.

Michelle Obama, purtând ochelari de soare şi o rochie de vară neagră, şi Sasha, în vârstă de nouă ani, au ajuns pe aeroportul din Malaga în jurul orei 10.30 (11.30 ora României), la bordul unui avion oficial al Statelor Unite.

Ele au urcat apoi la bordul unui vehicul de teren negru, care s-a îndreptat către un complex hotelier de lux situat în apropiere de staţiunea blaneară Marbella.

Curioşii şi aproximativ 100 de jurnalişti au luat cu asalt zona din apropierea hotelului de cinci stele Villa Padierna, unde se aflau numeroşi poliţişti şi agenţi ai Gărzii Civile, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Prima Doamnă a Statelor Unite îşi va petrece vacanţa la Marbella "cu prieteni vechi", în cadrul unei vizite private la care preşedintele Barack Obama nu va participa, a anunţat luni Casa Albă.

Ea se va întâlni cu regele Juan Carlos şi cu regina Sofia la Palma de Mallorca, în insulele Baleare, locul obişnuit de petrecere a vacanţei pentru familia regală spaniolă. Această întâlnire va avea loc duminică, potrivit presei spaniole.

Delegaţia americană a rezervat aproximativ 60 de camere la Villa Padierna pentru a-i găzdui pe Michelle Obama, fiica acesteia, prietenii lor şi personalul de securitate, a declarat miercuri dimineaţa pentru postul naţional de radio spaniol RNE, administratorul hotelului, Ricardo Arranz.

"Totul este pregătit", a declarat Arranz, care gestionează lanţul hotelier internaţional Ritz-Carlton.

Villa Padierna, a cărui arhitectură este inspirată de palatul din Toscana, este unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Spania. Dotat cu un golf, SPA şi cinci restaurante, hotelul este decorat cu statui în stil clasic, covoare, antichităţi şi fântâni din marmură.

Camera cea mai scumpă costă 250 de euro. Prima Doamnă a Statelor Unite va fi găzduită într-una dintre cele unsprezece vile de lux ale complexului, cu grădină şi piscină privată, unde o noapte de cazare, pentru întreaga vilă, costă 6.000 de euro.


Sectorul turistic local profită de această publicitate gratuită, înregistrând o creştere a numărului de rezervări turistice americane.

Compania spaniolă de relaţii publice Oak Power Communication a estimat că vizita lui Michelle Obama va genera 50.000 de reportaje şi relatări în presa internaţională şi 800 de milioane de euro din rezervări turistice suplimentare în Andalusia.

Pe de altă parte, Departamentul american de Stat a dat asigurări că a retras, luni, de pe site-ul său de Internet un pasaj în care atrăgea atenţia asupra eventualului rasism al poliţiei spaniole.

Un oficial din cadrul diplomaţiei americane a afirmat că pasajul a fost retras din secţiunea consacrată informaţiilor destinate americanilor care călătoresc în Spania, după ce acesta le-a fost semnalat de presa spaniolă.

Textul relatează aventura a doi americani de culoare, angajaţi guvernamentali, arestaţi aparent fără motiv de poliţia spaniolă anul trecut la Barcelona, a explicat oficialul.

"Prejudecăţile rasiale ar putea contribui la arestarea afroamericanilor care călătoresc în Spania", scria Departamentul de Stat.

Acesta a considerat, luni, că textul şi-a pierdut pertinenţa pentru că incidentul s-a produs în urmă cu un an şi jumătate (în februarie 2009) şi că "de atunci nu a mai fost anunţat niciun caz similar".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici