Mii de elevi şi studenţi au protestat în Italia, denunţând reducerea bugetului pentru educaţie

Mii de liceeni şi studenţi au ieşit pe străzi în Italia, pentru a denunţa reducerile bugetului alocat învăţământului.

148 afișări
Imaginea articolului Mii de elevi şi studenţi au protestat în Italia, denunţând reducerea bugetului pentru educaţie

Mii de elevi şi studenţi au protestat în Italia, denunţând reducerea bugetului pentru educaţie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

La Milano, studenţii au aruncat cu ouă spre sediul universităţii private Sacra Cuore, al cărei rector este noul ministru al Culturii, Lorenzo Ornaghi.

"Daţi-ne banii înapoi, să plătească Biserica!", au scandat protestatarii.

Un alt grup a protestat în faţa prestigioasei universităţi private Bocconi, al cărei decan este Mario Monti, noul premier al Italiei.

Alţi protestatari au încercat să pătrundă în sediul Asociaţiei Băncilor Italiene, strigând "salvaţi şcolile, nu băncile, daţi bani pentru învăţământul public".

La Roma, manifestanţii au ironizat numele noului ministru al Educaţiei, Francesco Profumo ("parfum" - în italiană), denunţând "un parfum de austeritate".

O delegaţie de 300 de protestatari a primit permisiunea să meargă în apropierea sediului Senatului, unde Mario Monti va rosti un discurs joi seară.

La Palermo, circa 5.000 de protestatari au scandat sloganuri împotriva ultraliberalismului care, potrivit lor, ar domina viaţa politică din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici