Mii de persoane au manifestat la Praga pentru libertatea presei după criticile preşedintelui Milos Zeman

Aproximativ 3.000 de persoane s-au strâns miercuri în Piaţa Venceslau din Praga la o manifestaţie pentru libertatea presei, după ce preşedintele Milos Zeman a lansat un atac dur la adresa televiziunii publice cehe şi a unor instituţii media, informează site-ul postului France 24.

623 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au manifestat la Praga pentru libertatea presei după criticile preşedintelui Milos Zeman

Mii de persoane au manifestat la Praga pentru libertatea presei după criticile preşedintelui Zeman

"Ruşine" au scandat protestatarii, vizând atât pe preşedintele prorus Milos Zeman, cât şi pe premierul populist Andrej Babis, aliatul acestuia.

Zeman, care în urma alegerilor din ianuarie a câştigat un al doilea mandat, este cunoscut pentru aversiunea sa faţă de jurnalişti.

În mai 2017, Zeman i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, cu care are o relaţie cordială, că "jurnaliştii ar trebui lichidaţi".

În discursul său de învestire de săptămâna trecută, Zeman a acuzat televiziunea publică cehă şi unele instituţii media că "încearcă să manipuleze publicul".

Libertatea presei a devenit un subiect şi mai important în regiune după ce un jurnalist slovac de investigaţii a fost asasinat împreună cu prietena lui. Jurnalistul lucra la un material cu privire la presupusele legături între mafia italiană şi autorităţile guvernamentale de la Bratislava.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici