Mike Pompeo a vizitat o colonie israeliană din Cisiordania şi zona Înălţimilor Golan

  • Mike Pompeo a vizitat o colonie israeliană din Cisiordania şi zona Înălţimilor Golan
  • Este prima dată când un secretar de Stat american vizitează aceste zone
  • Administraţia Donald Trump a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan
473 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo a vizitat o colonie israeliană din Cisiordania şi zona Înălţimilor Golan

FOTO: Profimedia

Mike Pompeo, secretarul de Stat american în exerciţiu, s-a deplasat joi într-o colonie israeliană din Cisiordania şi în regiunea Înălţimile Golan, două vizite fără precedent pentru un şef al diplomaţiei americane.

Mike Pompeo a efectuat o vizită în colonia israeliană Psagot, a confirmat Departamentul de Stat, citat de cotidianul Times of Israel.

Ulterior, secretarul de Stat american s-a deplasat în zona Înălţimilor Golan aflată sub control israelian. Administraţia Donald Trump a recunoscut anul trecut suveranitatea Israelului asupra zonelor controlate în Podişul Golan.

"Aceasta este o parte a Israelului, o parte centrală a Israelului", a afirmat Mike Pompeo.

Secretarul de Stat american a efectuat un tur al regiunii la bordul unui elicopter Blackhawk, alături de ministrul israelian al Apărării, Gabi Ashkenazi.

Este prima dată când un secretar de Stat american vizitează o colonie israeliană sau Podişul Golan.

În urmă cu câteva zile, armata israeliană a atacat obiective militare din Siria după depistarea unor dispozitive explozive de-al lungul frontierei disputate. Printre obiectivele atacate de Israel s-au numărat baze din Siria ale Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici