Mike Pompeo speră că SUA şi Coreea de Nord vor fi "mai creative" în discuţiile nucleare

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat luni că speră că atât Coreea de Nord cât şi Statele Unite ar putea fi "puţin mai creative" atunci când cele două părţi vor relua discuţiile pentru a pune capăt programului nuclear al Phenianului, relatează Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului  Mike Pompeo speră că SUA şi Coreea de Nord vor fi "mai creative" în discuţiile nucleare

Mike Pompeo speră că SUA şi Coreea de Nord vor fi "mai creative" în discuţiile nucleare

Într-un interviu pentru "The Sean Hannity Show", Pompeo nu a anunţat când vor fi reluate negocierile, dar a spus că asta se va întâmpla probabil la sfârşitul lunii iunie "cândva în iulie ... probabil în următoarele două sau trei săptămâni".

"Sper că nord-coreenii vor veni la masă cu idei pe care nu le-au avut prima dată. Sperăm că putem fi şi mai creativi", a declarat Pompeo în interviul de la radio de luni.

Cu toate acestea, Pompeo a adăugat: "Misiunea preşedintelui nu s-a schimbat: pentru a denucleariza în cele din urmă Coreea de Nord într-un mod pe care îl putem verifica. Aceasta este misiunea stabilită pentru aceste negocieri. "

Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un luna trecută. În timpul întâlnirii, Trump a devenit primul preşedinte american care a intrat în Coreea de Nord şi a spus că cei doi au fost de acord să repornească discuţiile operative.

Trump şi Kim s-au întâlnit de trei ori şi au organizat două reuniuni la nivel înalt cu privire la problema nucleară. Discuţiile de la Hanoi din februarie s-au sfârşit fără niciun acord, deoarece Statele Unite au insistat asupra denuclearizării complete a Coreei de Nord şi că Coreea de Nord ar fi dorit scutirea de sancţiuni.

Taguri:
sua,
coreea de nord,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici