BREAKING NEWS  Ministrul britanic de Finanţe a fost demis, la doar 38 zile după numirea sa în funcţie

Demitere surpriză din guvernul britanic în timp ce situaţia economică din Marea Britanie se agravează, iar popularitatea premierului Liz Truss este în scădere.

559 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe a fost demis, la doar 38 zile după numirea sa în funcţie

Hepta

Ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng, a fost demis în urmă cu puţin timp după o discuţie cu premierul Liz Truss. 

Akwasi Addo Alfred Kwarteng (născut la 26 mai 1975), este un politician britanic al Partidului Conservator şi a fost secretar de stat pentru Afaceri, Energie şi Strategie industrială din 2021 până în 2022

A fost Cancelar al Fiscului timp de 38 de zile, având astfel al doilea cel mai scurt mandat după cel al lui Iain Macleod  care a murit în funcţie, transmite The Guardian.  

După ce fostul premier Johnson a demisionat în iulie 2022 de la conducerea partidului, Kwarteng a susţinut cererea lui Liz Truss de a deveni lider conservator.

După numirea lui Truss ca prim-ministru, ea l-a numit pe Kwarteng drept cancelar al Fiscului.

La 23 septembrie, Kwarteng a anunţat un „ mini-buget” pentru care a fost criticat la scară largă şi care a determinat pentru scurt timp scăderea lirei sterline la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată în raport cu dolarul american.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici