Ministrul chinez de Externe: cooperarea China-SUA „nu mai este opţională, ci imperativă”

Cooperarea China-SUA „nu mai este opţională, ci imperativă”, a declarat vineri ministrul chinez de Externe, Wang Yi, potrivit Reuters.

1037 afișări
Imaginea articolului Ministrul chinez de Externe: cooperarea China-SUA „nu mai este opţională, ci imperativă”

Cooperarea este „cea mai corectă alegere pentru ca SUA şi China să se înţeleagă”, a spus Wang în timpul unui discurs ţinut la un eveniment care a marcat cea de-a 45-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

„Cooperarea China-SUA nu mai este o opţiune pentru cele două ţări şi chiar pentru lume, ci un imperativ care trebuie abordat cu seriozitate”, a spus Wang.

Potrivit demnitarului, China speră că americanii îşi vor relaxa atitudinea şi vor respecta alegerile făcute de poporul chinez şi calea de dezvoltare a ţării, inclusiv atunci când îşi apără suveranitatea naţională şi integritatea teritorială.

„Suntem dispuşi să ne angajăm să construim o relaţie China-SUA stabilă, sănătoasă şi durabilă, pe baza respectului reciproc”, a declarat Wang.

Demnitarul chinez a mai spus că ţara sa îşi va asuma o responsabilitate crescută pentru pacea şi dezvoltarea lumii.

„Nu avem intenţia de a înlocui pe nimeni, de a trece peste nimeni şi nu avem nicio intenţie de a căuta hegemonie”, a precizat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici