Misiunea ONU-OIAC pentru distrugerea arsenalului chimic sirian nu are fonduri suficiente

Misiunea internaţională care are rolul distrugerii arsenalului chimic sirian are fonduri doar pentru luna noiembrie, fiind necesare noi surse de finanţare pentru continuarea operaţiunilor până la jumătatea anului 2014, conform unei note interne.

138 afișări
Imaginea articolului Misiunea ONU-OIAC pentru distrugerea arsenalului chimic sirian nu are fonduri suficiente

Misiunea ONU-OIAC pentru distrugerea arsenalului chimic sirian nu are fonduri suficiente - presă (Imagine: AFP/ Mediafax foto)

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) şi Naţiunile Unite au înfiinţat o misiune specială pentru distrugerea arsenalului chimic sirian.

Însă, până acum, experţii internaţionali au reuşit să obţină doar aproximativ 10 milioane de euro pentru această misiune.

"Secretariatul misiunii apreciază că, în acest moment, există resurse suficiente pentru continuarea activităţilor în Siria doar în octombrie şi noiembrie 2013", conform unui document intern datat 25 octombrie şi citat de Reuters.

Potrivit preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, costul total al operaţiunilor de distrugere a arsenalului chimic va fi de aproximativ un miliard de dolari (740 de milioane de euro), deşi experţii internaţionali cred că ar fi suficiente zeci de milioane de euro.

Până acum, la finanţarea misiunii au contribuit în principal Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Germania, Olanda şi Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici