Mitt Romney îl acuză pe Obama că se înclină în faţa Kremlinului

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane Mitt Romney i-a reproşat lui Barack Obama, într-un editorial, că "se înclină în faţa Kremlinului", după o conversaţie controversată cu preşedintele Dmitri Medvedev.

368 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney îl acuză pe Obama că se înclină în faţa Kremlinului

Mitt Romney (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Editorialul de marţi publicat de revista Foreign Policy vine în urma unei polemici cu privire la un schimb de replici, luni, între cei doi preşedinţi auzit prin intermediul unui microfon rămas deschis.

În această conversaţie, Barack Obama îi cere lui Dmitri Medvedev o marjă de manevră, în special cu privire la scutul antirachetă din Europa. "Sunt ultimele mele alegeri. După ce voi fi ales, voi dispune de mai multă flexibilitate", a spus preşedintele american.

Mitt Romney şi alţi responsabili republicani au reacţionat imediat la acest schimb de replici.

"Flexibilitatea de a face ce?", scrie Romney în editorialul său. "Preşedintele a vorbit despre apărarea antirachetă cu Medvedev ca şi cum ar fi un subiect în care Kremlinul se poate aştepta la mai multă flexibilitate. Este alarmant", a continuat el.

"Conversaţia preşedintelui Obama cu Dmitri Medvedev ridică semne de întrebare nu doar cu privire la politica sa faţă de Rusia, cât şi asupra întregii sale politici externe", a adăugat Romney, întrebându-se dacă Barack Obama va folosi aceeaşi "flexibilitate" şi faţă de Iran, Cuba sau Venezuela.

Luni, la postul de televiziune CNN, Romney numise Rusia "inamicul geopolitic numărul unu" al Statelor Unite care "joacă jocul celor mai răi actori" politici pe scena internaţională.

Medvedev i-a răspuns sfătuindu-l să "îşi folosească mintea" când vorbeşte despre Rusia.

În editorialul său, Romney apreciază că "nu este o coincidenţă că Medvedev îşi petrece acum timpul atacându-mă. Ruşii preferă în mod clar să aibă de a face cu actualul ocupant al Casei Albe".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici