Modul neobişnuit propus de Cuba pentru a-şi plăti datoriile către Cehia adunate în timpul Războiului Rece

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe din Cehia au declarat că Republica Cuba a propus un mod neobişnuit de a-şi plăti datoriile din Războiul Rece - celebrul său rom, informează Associated Press.

5308 afișări
Imaginea articolului Modul neobişnuit propus de Cuba pentru a-şi plăti datoriile către Cehia adunate în timpul Războiului Rece

Modul inedit propus de Cuba pentru a-şi plăti datoriile către Cehia amulate în timpul Războiului Rece (Imagine: Mikhail Voskresenskiy/ Hepta)

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Finanţe, Michal Zurovec, a declarat joi că autorităţile cubaneze au propus să plătească cele 276 de milioane de dolari datorate către Republica Cehă din perioada în care ambele ţări făceau parte din blocul comunist. 

Dacă propunerea va fi acceptată, Cehia va avea rom cât să îi ajungă pentru o perioadă de peste 100 de ani. Potrivit Oficiului Ceh de Statistică, cehii au importat rom din Cuba, anul trecut, în valoare de peste 2 milioane de dolari. 

Zurovec a precizat că cehii ar prefera ca datoria să fie plătită cel puţin parţial în bani.

În trecut, Coreea de Nord a dorit să-şi achite datoria de 10 milioane de dolari cu produse din ginseng.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici