Moscova acuză UE că l-a împiedicat pe Herman Van Rompuy să afle "adevărul" privind Ucraina

Diplomaţia rusă afirmă că Uniunea Europeană l-a împiedicat pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, să vină la Moscova pentru a afla "adevărul" privind Ucraina, după anularea unei vizite care ar fi trebuit să rămână confidenţială.

487 afișări
Imaginea articolului Moscova acuză UE că l-a împiedicat pe Herman Van Rompuy să afle "adevărul" privind Ucraina

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu l-au lăsat pe preşedintele Consiliului UE să vină la Moscova. Propria sa tabăra a fost aceea care nu l-a lăsat să plece", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"Până la urmă, la ce foloseşte să afli adevărul, dacă totul a fost deja decis?", se întreabă Ministerul rus de Externe, apreciind că occidentalii au decis că Rusia şi Crimeea sunt responsabile pentru criza ucraineană.

Surse europene au anunţat marţi că vizita pe care urma să o facă miercuri la Moscova preşedintele Consiliului European a fost anulată, deoarece partea rusă a anunţat-o public, deşi trebuia să rămână confidenţială.

"UE a decis că, în aceste condiţii, vizita nu va mai avea loc", a explicat sursa menţionată, subliniind că scopul vizitei era "afirmarea refuzului faţă de anexarea Crimeei", dar şi "discuţii în vederea detensionării situaţiei şi a prevenirii unor eventuale alte iniţiative cu potenţial destabilizator".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici