Moscova, afectată de cele mai importante ninsori înregistrate în noiembrie în ultimii 50 de ani - GALERIE FOTO

Moscova a fost afectată în noiembrie de cele mai importante ninsori înregistrate în ultimii 50 de ani în această lună, ninsori care au perturbat curse aeriene şi au produs haos pe drumuri. Zăpada care a acoperit capitala Rusiei reprezintă aproximativ o treime din cantitatea aşteptată în noiembrie, fiind necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire în Piaţa Roşie.

715 afișări
Imaginea articolului Moscova, afectată de cele mai importante ninsori înregistrate în noiembrie în ultimii 50 de ani - GALERIE FOTO

Moscova, afectată de cele mai importante ninsori înregistrate în noiembrie în ultimii 50 de ani (Imagine: news.sky.com)

O furtună de zăpadă a acoperit capitala Rusiei cu un strat de 12 centimetri de zăpadă în 24 de ore, aproximativ o treime din cantitatea aşteptată în noiembrie, mai multe utilaje de deszăpezire intervenind în Piaţa Roşie.

Aproximativ 70 de zboruri cu plecare de pe Aeroportul Domodedovo, cel mai important din Moscova, au fost afectate peste noapte, însă serviciul a revenit în prezent la normal, relatează Sky News în ediţia electronică.

Primăria Moscovei a anunţat că oraşul nu s-a mai confruntat cu o asemenea ninsoare importantă în luna noiembrie de 50 de ani. Meteorologii anunţau că furtuna de zăpadă va continua până vineri dimineaţa.

Aceste ninsori-record se înregistrează în contextul în care Organizaţia Mondială pentru Meteorologie (WMO) anunţă într-un raport că perioada ianuarie-octombrie a fost a noua cea mai caldă perioadă înregistrată la nivel global de când se efectuează înregistrări, în 1850. Potrivit raportului, patternuri ale unor fenomene extreme ca furtuni de zăpadă, valuri de aer cald, secetă şi inundaţii sunt tot atâtea dovezi ale modificărilor climatice.

GALERIE FOTO

În acest an, valuri de căldură au afectat Rusia şi Statele Unite, care au înregistrat noi recorduri de temperatură. China a fost afectată de secetă, iar zone din Africa de Vest de inundaţii. Rusia a fost, de asemenea, afectată de inundaţii semnificative în regiuni din vest, în iulie.

VIDEO

"Modificări climatice au loc chiar sub ochii noştri şi vor continua să se producă", a declarat Michel Jarraud, directorul WMO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici