NATO a primit o cerere oficială din partea Turciei pentru instalarea unor baterii Patriot

NATO a primit miercuri o cerere oficială din partea Turciei pentru instalarea pe teritoriul său a unor sisteme antiaeriene Patriot, la frontiera cu Siria.

186 afișări
Imaginea articolului NATO a primit o cerere oficială din partea Turciei pentru instalarea unor baterii Patriot

NATO a primit o cerere oficială din partea Turciei pentru instalarea unor baterii Patriot (Imagine. AFP/ Mediafax Foto)

"Am primit o cerere din partea Turciei pentru instalarea de rachete Patriot. Aliaţii vor discuta această cerere fără întârziere", a declarat secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

"Instalarea bateriilor de acest tip ar consolida capacităţile de apărare aeriană ale Turciei în scopul protejării populaţiei şi teritoriului turc. Sistemele vor contribui la detensionarea crizei la frontiera sud-estică a NATO. Va fi o demonstraţie concretă de solidaritate şi determinare din partea Alianţei", adaugă Rasmussen.

Instalarea rachetelor Patriot ar reprezenta o primă implicare, indirectă, a Alianţei Nord-Atlantice în conflictul sirian, la 19 luni de la izbucnirea rebeliunii.

Rasmussen a insistat asupra faptului că solicitarea Turciei are scop "pur defensiv", fără a fi o primă etapă pentru stabilirea unei zone de excludere aeriană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici