Navi Pillay, comisarul ONU pentru Drepturile Omului, denunţă ascensiunea extremismului în UE

Navi Pillay, Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, s-a declarat "perturbată" de procentele obţinute de formaţiunile de extremă-dreapta în alegerile europarlamentare, denunţând "discursurile de instigare la ură" ale unor politicieni radicali din Franţa şi Germania.

109 afișări
Imaginea articolului Navi Pillay, comisarul ONU pentru Drepturile Omului, denunţă ascensiunea extremismului în UE

Navi Pillay, comisarul ONU pentru Drepturile Omului, denunţă ascensiunea extremismului în UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt perturbată de recenta intensificare, în unele state din Europa occidentală, a instigărilor la ură împotriva imigranţilor, a rasismului şi a intoleranţei religioase", a declarat Navi Pillay.

"Din noul Parlament European va face parte liderul unui partid german care a declarat că Europa este un continent al albilor şi va rămâne aşa", a remarcat Pillay, referindu-se la afirmaţiile lui Udo Voigt, membru al Partidului Naţional-Democrat din Germania.

"Noul Parlament European îl va include şi pe liderul unui partid francez care a comparat rugăciunile musulmanilor cu ocupaţia militară nazistă", a subliniat Pillay, referindu-se la Marine Le Pen, liderul formaţiunii ultranaţionaliste Frontul Naţional.

"Avem, de asemenea, un reprezentant italian acuzat de incendierea adăposturilor unor imigranţi", a subliniat oficialul ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici