Netanyahu urmăreşte să revină la putere. Israelienii merg la vot

  • Israelienii vor vota marţi la alegerile parlamentare din ţară
  • Sondajele prezintă o cursă strânsă dintre premierul Yair Lapid şi liderul opoziţiei Benjamin Netanyahu
  • Netanyahu speră să revină la putere şi să pună capăt frământărilor politice
669 afișări
Imaginea articolului Netanyahu urmăreşte să revină la putere. Israelienii merg la vot

Sursa foto: Profimedia

Israelienii vor ieşi marţi la vot pentru a cincea oară în patru ani. Alegerile parlamentare din „Ţara Sfântă” aduc în prim plan doi candidaţi puternici: actualul premier Yair Lapid şi liderul opoziţiei Benjamin Netanyahu.

Sondajele prezintă o cursă strânsă cu o egalitate de 60-60 între blocul de dreapta al lui Netanyahu şi blocul de centru-stânga al lui Lapid. Într-o cursă atât de strânsă, sunt două aspecte care contează: prezenţa la vot şi pragul electoral de 3,25% pe care trebuie să-l îndeplinească un partid pentru a obţine locuri în Knesset.

Netanyahu speră să câştige majoritatea de 61 de locuri în Knesset de care are nevoie pentru a forma o coaliţie. Scopul este de a putea adopta noi legi şi măsuri prin care să oprească procesul de corupţie aflat pe rol în care este acuzat de fapte reprobabile.

Netanyahu are un bloc de dreapta mult mai consolidat care se îndreaptă spre alegeri, în timp ce blocul de centru-stânga al lui Lapid rămâne fracturat şi divizat. Cel puţin patru partide din blocul lui Lapid sunt ameninţate că nu depăşesc pragul electoral. Dacă nici măcar unul dintre aceste partide nu trece, Netanyahu va câştiga probabil o majoritate de 61 de locuri.

Prezenţa la vot în rândul minorităţii arabe s-a dovedit a fi cel mai important factor la alegeri din cauza faptului că trei partide arabe separate vor candida unul împotriva celuilalt, relatează Axios.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici