Nevoile familiilor siriene sinistrate de conflict sunt estimate la 1,4 miliarde de dolari americani

Nevoile familiilor siriene sinistrate de conflict sunt cifrate la 1,4 miliarde de dolari americani (1,05 miliarde de euro), a anunţat un oficial de rang înalt sirian, precizând că doar 43% din aceste nevoi sunt satisfăcute.

110 afișări
Imaginea articolului Nevoile familiilor siriene sinistrate de conflict sunt estimate la 1,4 miliarde de dolari americani

Nevoile familiilor siriene sinistrate de conflict sunt estimate la 1,4 miliarde de dolari americani (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Ajutoarele umanitare sunt distribuite în funcţie de resursele disponibile, cu un deficit de 57%", a declarat Omar Ghalwanji, ministru al Administraţiei Locale, potrivit presei oficiale de joi.

Ghalwanji a anunţat aceste cifre în cadrul unei întâlniri cu noul coordonator al ajutoarelor umanitare în cadrul Naţiunilor Unite (OCHA), Yaacoub al-Helou, potrivit presei.

Cu această ocazie, oficialul a mulţumit Naţiunilor Unite pentru ajutorul adus civililor sirieni "în condiţiile dificile cu care se confruntă ţara".

OCHA a anunţat la 11 septembrie că peste 600.000 de persoane din Siria au nevoie urgent de asistenţă umanitară.

O parte importantă dintre aceste persoane se află în zone cu acces dificil, precum cea în care a avut loc presupusul atac chimic de la 21 august şi care se află în stare de asediu de mai multe luni, a adăugat OCHA.

UNICEF a precizat, la rândul său, că nu a reuşit să acceadă în zone sau la victime ale eventualelor atacuri chimice, deşi a încercat în mai multe rânduri.

Organizaţia internaţională a amintit că misiunea sa constă în special în a oferi asistenţă medicală de bază copiilor şi femeilor.

Conflictul din Siria s-a soldat cu peste patru milioane de strămutaţi şi două milioane de refugiaţi în doi ani şi jumătate, potrivit Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici