Alerta de deturnare a unui avion polonez deasupra Europei, parte din exerciţiul militar Renegade/Sarex-21

  • O alertă ce a circulat cu viteză pe reţele sociale anunţa că un avion polonez a fost deturnat deasupra Europei şi se îndrepta spre Oceanul Atlantic.
  • Alerta ce a speriat mulţi oameni este parte a unui exerciţiu amplu desfăşurat în Polonia.
1511 afișări
Imaginea articolului Alerta de deturnare a unui avion polonez deasupra Europei, parte din exerciţiul militar Renegade/Sarex-21

NEWS ALERT: Un avion polonez ar fi fost deturnat deasupra Europei

Un avion polonez ar fi fost deturnat joi dimineaţă, deasupra Europei, de persoane necunoscute. Aceasta era informaţia trimisă pe alerte în această dimineaţă. 

Aparatul de zbor se îndreapta spre Oceanul Atlantic. Autorităţile nu au confirmat informaţia şi nu se cunosc detalii despre numărul persoanelor aflate la bord, era descrierea din scenariul antiteriorist.

Pentru a fi credibil, avionul Forţelor Aeriene poloneze apărea ca fiind deturnat şi pe site-ul de specialitate opensky-network.

Noi informaţii au arătat însă că avionul participa la un exerciţiu militar. Presa poloneză scrie că ar fi vorba de un exerciţiu antiterorist. France News 24 a scris: „În Polonia au loc exerciţii Renegade / Sarex-21”. „Deturnarea acestei aeronave poate fi un element al acestor exerciţii.”

Exerciţiile militare au început pe 17 mai şi se desfăşoară până mâine (21 mai).

Forţele aeriene poloneze au scris pe site-ul său web: "În timpul exerciţiului, vor fi efectuate patru episoade. Primul se va referi la răpirea unei aeronave civile ca un posibil mijloc de atac terorist care prezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

„Al doilea episod va fi MassEvac (evacuare în masă) după ciocnirea a două nave cu persoane rănite, cu alertă de incendiu şi scufundare.

„Scenariul presupune efectuarea unei operaţiuni de salvare, salvarea bunurilor militare şi transportul victimelor la unităţile medicale.”, scrie express.co.uk. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici