Nicolas Sarkozy l-a făcut mincinos pe premierul israelian într-o conversaţie cu Barack Obama. Vezi ce i-a răspuns preşedintele american

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-ar fi spus omologului său american Barack Obama că nu îl mai "suportă" pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi crede că acesta "este un mincinos".

8186 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy l-a făcut mincinos pe premierul israelian într-o conversaţie cu Barack Obama. Vezi ce i-a răspuns preşedintele american

Nicolas Sarkozy şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului franţuzesc Arret sur Images, după ce au susţinut o conferinţă de presă, joi, la summitul G20, cei doi preşedinţi s-au retras într-o cameră privată pentru a discuta în continuare despre subiectele zilei, relatează site-ul ynetnews.com.

Conversaţia a fost începută de preşedintele Obama care l-a criticat pe Sarkozy pentru că nu l-a avertizat că Franţa va vota în favoarea aderării palestiniene la UNESCO, în pofida obiecţiilor Statelor Unite. Discuţia s-a îndreptat apoi către Netanyahu, moment în care Sarkozy a declarat: "Nu îl mai suport. Este un mincinos". Potrivit aceleiaşi surse, Obama ar fi replicat: "Tu te-ai săturat de el, dar eu trebuie să tratez cu el în fiecare zi!".

Aceste remarci ar fi trebuit să fie confidenţiale, însă microfoanele celor doi lider au fost lăsate deschise în mod accidental. Problema de comunicare a rămas neobservată câteva minute, iar discuţia celor doi lideri, care a deviat rapid către alte subiecte, a putut fi ascultată de câţiva jurnalişti, care încă aveau în posesia lor căştile oferite de preşedinţia franceză pentru traducerile simultane din timpul conferinţei de presă.

Reporterii prezenţi la eveniment ar fi convenit să nu publice aceste comentarii din cauza naturii lor sensibile, ceea ce explică lipsa acestui subiect din presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici