Noi DEZVĂLUIRI despre liderul nord-coreean Kim Jong-un: "Trebuie să o faci pentru că nu vrei să mori" - FOTO, VIDEO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un este primit întotdeauna de popor cu lacrimi de "fericire", cu ropote de aplauze şi cu urale, dar în spatele entuziasmului manifestat de oameni, înalţi demnitari sau simpli cetăţeni, se ascunde o realitate teribilă: oamenii aplaudă de frică, scrie Daily Mail.

26107 afișări
Imaginea articolului Noi DEZVĂLUIRI despre liderul nord-coreean Kim Jong-un: "Trebuie să o faci pentru că nu vrei să mori" - FOTO, VIDEO

Noi DEZVĂLUIRI făcute de un dezertor din armata Coreei de Nord: "Trebuie să o faci pentru că nu vrei să mori" (Imagine: Xinhua)

Este o frică viscerală care îi determină să mimeze fericirea, pentru că ştiu că dacă nu transmit ce se aşteaptă de la ei vor fi morţi, susţine un fost ofiţer de armată. 
 
Într-un interviu, pentru Sky News, întrebat fiind de ce mereu oamenii se întrec în manifestări de adulaţie când apare Kim Jong-un, el a replicat: “Dacă nu baţi din palme este ca şi cum ai sfida partidul, eşti considerat un opozant al regimului. Trebuie să aplauzi dacă nu vrei să mori”.

"Trebuie să o faci pentru că nu vrei să mori", a adăugat fostul soldat, al cărui identitate nu a fost dezvăluită pentru a-i proteja familia.

El se afă în prezent în capitala Coreei de Sud şi a povestit că a asistat la numeroase execuţii publice, în timpul celor 20 de ani cât a servit în armata regimului de la Phenian.

“În unitatea în care am fost locotenent au fost executaţi şi soldaţi şi am văzut o grămadă de execuţii publice. Când Kim Jong-un greşeşte se enervează şi altcineva e tras la răspundere. Prin urmare, oamenii sunt pedepsiţi sau executaţi. Nu plătesc cei care au făcut rău", a mai spus dezertorul.

Înainte de a "trăda" Coreea de Nord, în urmă cu un an, din cauza disperării şi sărăciei, după cum el însuşi mărturişeşte, a mai încercat o "evadare". A fost la un pas de a trece graniţa, dar a fost prins şi încarcerat, fiind bătut continuu vreme de 15 zile.

Dezertorul spune că a scăpat cu viaţă doar printr-o minune, însă asta nu l-a făcut să renunţe. Ştia că noua încercare va fi şi ultima lui şansă.

El a explicat că familia sa murea de foame, iar singura modalitate de a putea face ceva era să treacă graniţa în China, să câştige bani şi să îi trimite înapoi acasă. Temându-se de ce consecinţe vor suporta cei din familie după plecarea sa, el le-a transmis să declare că n-au avut nicio idee despre intenţia lui de a părăsi ţara şi să îl reclame pentru abandon familial. El spune că visul său acum este să îşi scoată soţia şi cele două fiice din lagărul nord-coreean, transmite Daily Mail.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici